Expositie over de beschikbare ruimte voor wonen, werken en meer

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de passage van het Cultuurgebouw wordt een expositie gehouden met als thema: de beschikbare ruimte voor wonen, werken en meer, vervoer, recreatie en energieverbruik. De reizende tentoonstelling moet bezoeker bewust maken van die beschikbare ruimte. De expositie is te zien t/m zondag 17 maart

De officiële opening van 'Jouw Perspectief!?' is op woensdag 13 februari, om 16 uur. Sprekers zijn onder meer Jurgen van der Ploeg en Arjanne Lagendijk.

Van der Ploeg spreekt over het ontstaan en het doel van de tentoonstelling. Van Der Ploeg specialiseert zich in ontwerp en onderzoek op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. Hij leidt de research- en stedenbouwstudio van FARO.

De tweede spreker is Arjanne Lagendijk, directeur van het NMCH. Zij zal een lezing geven over de visie van het NMCH op duurzaamheid in Haarlemmermeer.

Jouw Perspectief!? probeert een beeld te geven van abstracte getallen op het gebied van ruimte en energie. Want wat betekent 7.000.000 m2 kantoorruimte die leegstaat? Of dat er ruim 100.000 hectare verkeersterrein in Nederland is en dat er per jaar 3.500 Petajoules energie gebruikt wordt? Waar staan die getallen voor, in welk perspectief?

Speciaal voor de expositie in Hoofddorp onthult het NMCH een paneel over het energieverbruik in Haarlemmermeer.

Vooraf aanmelden is gewenst: info@podiumarchitectuur.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie