Judo Yushi kampioen van Noord-Holland

28 februari 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft bijzonder goed gepresteerd tijdens het kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar in Beverwijk. In totaal stonden zes judoka van Judo Yushi op het podium, waarvan er vier op de hoogste trede stonden en twee op de tweede plaats. Alle zes judoka hebben zich daarmee geplaatst voor het NK in deze leeftijdsklasse.

Ilse Buren, -52 kg en Britt Koolmoes, -36 kg behaalden het kampioenschap bij de meisjes tot 15 jaar. Beide meisjes wonnen alle wedstrijden voortijdig met vol punt.

Robin Swart komt bij de jongens tot 60 kg uit. Robin won de eerste twee ronden met vol punt. De halve finale won Robin in de verlenging met schouderworp. De finale won Robin met een yuko.

Christopher Groot is sinds januari eerstejaars in de leeftijdsklasse tot 15 jaar in de klasse tot 42 kg. Hij won zijn eerste partij met een beenworp en zijn tweede partij met een houdgreep. In de halve finale scoorde Christopher met binnenwaartse haak vol punt. In de finale behaalde hij met een houdgreep de titel.

Jesse Reede en Raynaldo Kuijpers behaalden beiden de zilveren medaille.

Behalve de zes prijswinnaars draaiden ook Loek van der Veld tot 50 kg en Omar Mahgoub tot 38 kg een mooie reeks. Beide judoka zijn eerstejaars en werden gedeelde vijfde waardoor zij dicht tegen kwalificatie aanzaten.

Dezelfde dag trad een aantal judoka in de leeftijdsklasse tot 18 jaar aan op de Antwerp Open. Romanie Groen, eerstejaars in deze leeftijdsklasse, werd vijfde bij de dames boven 70 kg en behaalde daarmee kwalificatiepunten voor internationale wedstrijden. Tim Kuijpers (heren tot 73 kg) strandde in de kwartfinale.