Sten Stoltenborg snel bij NK junioren atletiek

28 februari 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Haarlemmermeer was goed vertegenwoordigd op het tweedaags atletiekevenement in het Omnicentrum in Apeldoorn. Tijdens het laatste indoorkampioenschap van dit jaar deden er maar liefst zeven AVH-atleten mee.

De beste prestatie komt op naam van junior B Sten Stoltenborg die de stijgende lijn wist door te zetten op de 3000 meter. Na een goede start schuift hij per ronde naar een vierde plaats. Helaas is er 3 ronden voor het einde een valpartij waar Sten moet uitwijken. Dit gaat ten koste van zijn ritme en verliest wat plaatsjes. Met een goede slotronde komt hij tot tijd van 9.23.27 minuten. Een verbetering van zijn eigen clubrecord met bijna een halve minuut. Het levert hem een achtste plaats op.

De sprinters Marnix Bockstael (net hersteld) en Rutger Postma komen op de 60 meter niet verder dan 7.66 seconden 7.55 seconden. Maarten van de Winden haalt wel wat af van zijn beste prestatie met een tijd van 7.67.

Maarten is echter vooral gekomen voor het hinkstapspringen waar hij de mogelijkheid heeft om zich in de prijzen te springen. In de finaleronde komt hij nog wel tot 12.37 meter maar dat is nog ver verwijderd van het podium.

De volgend dag springt Daniel Treep op het hetzelfde nummer zich verrassend naar de finaleronde. Hij wordt zesde met 12.08 meter.

Op de 1500 meter jongens A zijn Remco Bouchier en Daniel Donse te zien in dezelfde serie. De persoonlijke records liggen dicht tegen elkaar en dat is duidelijk te merken in de wedstrijd. Remco ligt in het begin van de race wat meer voor in het veld. Maar in de laatste ronde gaat Daniel over Remco heen en finisht in 4.27.00 minuten. Remco komt tot 4.27.84 minuten. Voor beiden een persoonlijk record.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie