Open dag Spaarne Ziekenhuis en partners in Hoofddorp

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Spaarne Ziekenhuis houdt op zaterdag 16 maart van 10 tot 16 uur open dag. Er is veel te zien en te doen, vooral voor kinderen. Ook is het mogelijk om de nieuwbouw te bezoeken van het Oncologiecentrum en de nevenvestiging radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek. Startpunt van alle activiteiten is de centrale hal van het ziekenhuis in Hoofddorp. Parkeren is die dag gratis.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers hun ogen laten meten, allerlei testjes doen, een echo laten maken, een check-up krijgen voor hart- en vaatziekten, leren reanimeren of een operatiekamer bekijken. Kinderen kunnen hun zieke knuffel laten onderzoeken door de knuffeldokter of hun arm laten ingipsen. Er zijn verschillende rondleidingen, bijvoorbeeld bij Triversum.

Tijdens de open dag is voor het eerst de nieuwbouw opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen bij het Antoni van Leeuwenhoek een kijkje nemen achter de schermen van de bestralingsruimte; medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek geven uitleg over onder meer radiotherapie en behandelingen. Daarnaast is het mogelijk om een kijkje nemen bij behandelafdelingen en de huiskamer in het Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis.

Aan de open dag in het Spaarne Ziekenhuis doen de volgende partners mee: de nevenvestiging Radiotherapie Antoni van Leeuwenhoek, GGZ inGeest, Jeugdriagg Noord Holland Zuid, Triversum, Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen en Spaarne Prevent. In de nieuwbouw zijn verder Adamas Inloophuis, Hospice Bardo en Fysiotherapie Meander te bezoeken.

Het complete programma staat op www.spaarneziekenhuis.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie