Lokale opschoondag Toolenburg en Bornholm

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - MeerWaarde sluit dit jaar aan bij de Landelijke Opschoondag, die plaatsvindt op zaterdag 9 maart. Duizenden vrijwilligers van bedrijven, scholen, sportclubs, buurtverenigingen gaan tijdens deze actie van stichting Nederland Schoon samen aan de slag om Nederland een stukje schoner te maken.

In de wijken Toolenburg en Bornholm organiseert MeerWaarde vanuit het opbouwwerk en kinderwerk een aantal activiteiten in samenwerking met o.a. de wijkraden, de gemeente, de winkeliersverenigingen, de scholen en afvalverwerkingsbedrijf de Meerlanden, dat materiaal beschikbaar stelt.

Op vrijdag 8 maart 2013 ruimen leerlingen van verschillende basisscholen onder schooltijd zwerfafval op in de omgeving van de winkelcentra Skagerrak en Toolenburg. Na schooltijd biedt MeerWaarde een tweetal workshops aan (één in Toolenburg en één in Bornholm) waarin de kinderen onder begeleiding gezamenlijk per wijk een kunstwerk maken van bruikbaar afval dat ze tijdens de opruimactie hebben gevonden.

Op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 9 maart nodigt MeerWaarde alle bewoners uit om zwerfafval in de eigen omgeving zelf op te ruimen. Om de dag een feestelijk tintje te geven worden de door de kinderen gemaakte afvalkunstwerken onthuld, in winkelcentrum Toolenburg om 11 uur en om 12 uur in winkelcentrum Skagerrak.

In de winkelcentra tentoongestelde fotos, gemaakt tijdens de opschoonactie, maken mensen bewust van de hoeveelheid afval die in de omgeving van de winkelcentra te vinden is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie