Sterrenschool Bikube, Otje, en de Boemerang speuren samen door koud Bornholm

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Geen Sherlock Holmes, geen Pink Panther, maar de kinderen van Sterrenschool Bikube, Otje (B4Kids) en de Boemerang (SKH) speurden donderdag 28 februari door de wijk Bornholm samen met hun begeleider. Het was niet alleen gezellig,maar ook koud aldus de jonge deelnemers.

Sterrenschool Bikube is in de voorjaarsvakantie open gegaan voor leerlingen die naar school gaan en voor leerlingen die naar de kinderopvang 't Bijtje gaan. De nauwe samenwerking tussen de school en de BSO's is het resultaat van alle formele en informele overleggen van de laatste twee schooljaren binnen de Brede School Bornholm.

De pedagogisch medewerkers van de drie verschillende kinderopvangorganisaties uit de wijk Bornholm bedenken om de beurt een activiteit tijdens een schoolvakantie. Deze keer waren de pedagogisch medewerkers van 't Bijtje aan de beurt om een activiteit te organiseren.

Onder leiding van juf Sandra Ivens en haar collega's juf Nilüfer, juf Judith, juf Ellen en juf Ramona werd het een geslaagde ochtend. De gezamenlijke lunch met Otje en de Boemerang smaakte alle kinderen en juffen heel goed na het speuren door de wijk.

Volgens Eva Kroeders (10 jaar) was het soms moeilijk om de antwoorden te vinden van de opdrachten. "Wel fijn dat er zoveel speeltuintjes in de wijk zijn waar we konden spelen en uitrusten! Ik wist niet dat er zoveel speelplekken waren in Bornholm. Soms vroegen we hulp aan een andere groep. Wij konden bijvoorbeeld maar niet huisnummer 60 vinden met de blauw-witte Amsterdammertjes.

Ik heb veel geleerd vandaag. Dat de C1000 op zondag open is en dat je vanaf Bornholm naar het Spaarne Ziekenhuis kunt reizen met de bus. En dat de drie scholen allemaal een Lieveheersbeesttegeltje voor de deur hebben, ten teken dat je elkaar niet mag pesten."

Anne Gerrits (8 jaar) was wel moe, omdat ze eerst verkeerd was gelopen met haar groepje door veel onbekende straten. "We moesten veel lezen, schrijven, spellen (veel moeilijke woorden) en ook verkeersborden zoeken onderweg. Een rechthoekig bord met een huis, een auto en mensen betekent 'woonwijk''.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie