Johanna ter Steege sleept je mee in een aangrijpend verhaal

8 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Een Franse actrice beleeft in het naoorlogse Hiroshima een overspelige liefde van één nacht en één dag met een Japanse architect. Deze toevallige ontmoeting haalt lang verzwegen herinneringen aan een verboden jeugdliefde naar boven. Herinneringen die nu, eindelijk, gedeeld kunnen worden. Karina Kroft bewerkte het met een Oscar bekroonde filmscenario van Marguerite Duras speciaal voor Johanna ter Steege tot een monoloog. De Oerolhit van de zomer van 2011 komt in 2013 terug als vlakkevloerproductie. Johanna ter Steege is met 'Hiroshima Mon Amour' op woensdag 27 maart te zien in de kleine zaal van De Meerse, aanvang: 20.30 uur.

Johanna ter Steege toont in 'Hiroshima Mon Amour' een rijk scala aan emoties. Aanvankelijk is ze een femme fatale, waarna ze wordt overmand door verdriet wat op sommige momenten uitgroeit tot pure razernij. Later is er de berusting waarin we niettemin zien hoezeer de vrouwelijke hoofdpersoon worstelt met haar leven en verleden. Ter Steege speelt het allemaal met een bedrieglijk gemak en een puurheid die je maar zelden ziet. Dagblad van het Noorden: "een prachtige, aangrijpende voorstelling, over onmogelijke liefde en over verlies, een monoloog van een schitterende Johanna ter Steege."

In 1987 werd Ter Steege gevraagd voor een rol in de film 'Spoorloos', geregisseerd door George Sluizer. Met haar rol in deze film won ze de Felix Award voor beste bijrol. Sindsdien heeft zij over de hele wereld gereisd en gewerkt met beroemde regisseurs waaronder Robert Altman en Bruce Beresford. Johanna ter Steege speelt ook in de nieuwste film van Jacco Groen genaamd 'Lilet Never Happened'.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 27 maart - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie