'Une vie meilleure', meeslepend drama

8 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In de film 'Une vie meilleure' maken we kennis met Yann (Guillaume Canet), een man van de grote dromen. Dag na dag gaat hij de restaurants van Parijs af, zijn droombaan als chef-kok najagend. En wanneer hij de mooie Nadia (Leïla Bekhti) ontmoet, zet hij ook zijn zinnen op haar. 'Une vie meilleure' is op zondag 24 maart om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Yann en Nadia worden verliefd en vormen met Nadia's zoontje Slimane al gauw een echt gezin. Wanneer ze op een vervallen, maar prachtig gelegen pand stuiten, net buiten Parijs, zien ze hun toekomst vorm krijgen. Geld hebben ze niet, wel die grote dromen. Ze besluiten om het pand te kopen en er een restaurant te beginnen. Maar vastberadenheid alleen is niet voldoende om hun dromen te verwezenlijken.

De schulden lopen hoog op en Nadia besluit een lucratieve baan aan te nemen in Canada in de hoop op die manier hun financiële problemen op te lossen en ze laat haar zoontje achter bij Yann. Dit lijkt allemaal prima te gaan, totdat Nadia volledig van de radar verdwijnt. Wat begon als een droom verandert in een nachtmerrie. Geregisseerd door Cédric Kahn, één van Frankrijks topregisseurs, is 'Une vie meilleure' een mix van verschillende onderwerpen: liefde, opvoeding, misdaad en sociale strijd.

Op het filmfestival van Rome won Guillaume Canet de prijs voor Beste Acteur voor zijn rol in 'Une vie meilleure'. De pers over deze film: ,,Kahn weet te ontroeren zonder emotioneel uitgesponnen scènes of opgelegd sentiment.'' en ,,Une vie meilleure is geen dramatisch spektakelstuk maar kruipt langzaam onder de huid en blijft tot het einde spannend. (…) Voortreffelijk geacteerd.''

Het Oude Raadhuis

Zondag 24 maart - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie