8 verdachten aangehouden voor overvallen in Hoofddorp

21 maart 2013 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP - Het overvallenteam en de politie van het team Hoofddorp hebben in het onderzoek naar overvallen in Hoofddorp in totaal 8 verdachten aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Haarlemmermeer (Hoofddorp, Beinsdorp en Lisserbroek) en in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar. De hoofdverdachte is een 17-jarige Hoofddorper.

Hij werd reeds vorige week aangehouden door een arrestatieteam en is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Twee andere verdachten konden eind vorige week worden aangehouden. Naar aanleiding van het onderzoek werden niet veel later nog eens 5 verdachten aangehouden.

Met de aanhouding van deze groep verdachten meent de politie meerdere overvallen te hebben opgelost in Hoofddorp, waaronder overvallen gepleegd in 2012 en 2013 op o.a. een videotheek, een pizzeria en een tankstation.

Op meerdere adressen hebben doorzoekingen plaatsgevonden, waarbij o.a. 6 nepvuurwapens, hoeveelheden geld en kledingstukken werden aangetroffen. Al deze goederen zijn in beslag genomen. De inbeslaggenomen nepvuurwapens en kleding zijn meer dan vermoedelijk gebruikt bij het plegen van een aantal van deze overvallen. Alle verdachten zijn ingesloten, het onderzoek loopt nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie