Muzikaal feest met de hits van Buddy Holly

22 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Buddy Holly wás muziek. Het liep door zijn aderen, zijn lijf... Zo jong als hij was, hij schreef al nummer-één-hits als 'That'll be the day', 'Peggy Sue' en 'Because I love you'. Songs die nog steeds door jong en oud uit volle borst worden meegezongen. Dinsdag 9 april is 'The Buddy Holly Story' te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

Tim Akkerman, voormalig leadzanger van Di-rect, kruipt onder begeleiding van een live band in de huid van Buddy Holly, zijn grote idool die al op 22-jarige leeftijd het leven liet door een vliegtuigcrash. 'The Buddy Holly Story' is meer dan een muzikale biografie van de sympathieke jonge artiest. Het is een show, zoals Buddy ze destijds ook gegeven moet hebben. Vol energie, opzwepend en vol van die nieuwe muziek: rock 'n' roll. Een show van een leven, een leven vol met show!

Buddy Holly stierf bij een tragisch vliegtuigongeluk op 3 februari 1959 op slechts 22-jarige leeftijd. ,,The Day The Music Died,'' schreef Don McLean later over die tragische dag in zijn liedje 'American Pie'. Zo jong, zo talentvol, zo in de bloei van zijn leven: een koortsachtig korte carrière kwam ten einde.

De cast van 'The Buddy Holly Story' bestaat naast Tim Akkerman uit: Frans van Deursen, Alexandra Alphenaar en Joy Wielkens. De vertaling en bewerking is van Dick van den Heuvel en de regie ligt in handen van Peter de Baan.

De pers over deze voorstelling: ,,Publiek kan niet stil blijven zitten.'' (De Telegraaf). ,,Buddy Holly is een muziekfeest. (…) Tim Akkerman slaagt bijzonder goed.'' (Metro). ,,Een geweldig muziekfeest.'' (Algemeen Dagblad).

De Meerse grote zaal

Dinsdag 9 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie