Gloednieuwe muziek- en danstheaterproductie uit het Zuid-Afrika van nú in De Meerse

22 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In 'This is Africa' wordt u meegenomen naar het bruisende 'Alexandra', een van de grootste townships van Johannesburg, waar een nieuwe generatie haar bestaan opbouwt en haar dromen probeert waar te maken. Het land is een smeltkroes van verschillende culturen, gewoontes en tradities, met een unieke dynamiek. Op zondag 14 april om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Juist in muziek, zang en dans ontdekken we de onmiskenbare Afrikaanse eigenheid, kleur en vitaliteit! De voorstelling neemt je mee naar het bruisende Zuid-Afrika en geeft je energie voor tien! Ikusasa staat met hun programma 'This is Africa'.

'Ikusasa' betekent 'toekomst 'in Zulu. Verhalen en toekomstdromen van jongeren vormen de inspiratiebron voor deze productie.  De show is een kleurrijke mix van het spetterende muziek- en dansleven dat Zuid-Afrika rijk is; van traditionele Gospel tot African house, gebracht door een topcast van vijftien zangers dansers, acteurs en musici. 

We nemen een kijkje in het leven van de bewoners van 5th Street en maken zo kennis met verschillende muziek- en dansstijlen, maar ook met de karakters en verhalen daarachter.

De regie is in handen van Senzo Zama. Hij heeft vanuit zijn eigen bedrijf Velvetrobe al voor diverse producties conceptontwikkeling, script en regie gedaan en is gewend om met passie een heel team van cast en creatives aan te sturen.

De Meerse grote zaal

Zondag 14 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie