De drie finalisten van het Leids Cabaret Festival te zien in De Meerse

22 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Benieuwd wie dit jaar het Leids Cabaret Festival heeft gewonnen en wie wellicht de nieuwe belofte van 2013 is? Speciaal voor u doen de 3 finalisten de finaleavond nog eens dunnetjes over in Hoofddorp. Maar dan zonder de gebruikelijke finalezenuwen en prijsuitreiking. Op vrijdag 12 april te zien in De Meerse grote zaal, aanvang: 20.15 uur.

Kiki Schippers, Jan Beuving en jury- en publieksprijswinnaar De Partizanen treden op met hun voorstelling waarmee zij in de finale van het festival stonden. Ben jij bij de eerste stapjes in theaterland van de finalisten van 2013? Winnaars uit het verleden waren Lebbis en Jansen, Najib Amhali, Sara Kroos en Javier Guzman.

De winnaars van zowel de jury- als publieksprijs zijn Thomas Gast en Merijn Scholten, samen De Partizanen. Thomas en Merlijn zijn twee comedians die elkaar ontmoetten bij Comedytrain en in 2012 hebben besloten om hun krachten te bundelen. ,,Merijn Scholten en Thomas Gast hebben ons overrompeld door het gemak waarmee ze de meest absurdistische teksten en sketches ten tonele voeren. (…) Door de wonderlijke wendingen, de verwarring en afwisseling zaten we als jury op het puntje van onze stoel.'', aldus de jury van het Leids Cabaret Festival.

Kiki Schippers speelt samen met twee muzikanten de voorstelling 'Dagvriend' en gaat over mensen die liever leven naar ideeën en concepten dan naar werkelijke ervaringen. De voorstelling is een zoektocht naar een definitie van menselijkheid. Het Juryrapport: ,,Kiki Schippers beschikt over een theatrale présence, waarin zij tegelijkertijd én charmant onhandig maar ook sterk en zelfbewust is. (…) Haar programma is tot in de puntjes verzorgd.''

'Lot' is de voorstelling waarin Jan Beuving, samen met pianist Daan van Eijk, ons een vrolijke en eerlijke kijk geeft op de maatschappij. Daarbij stellen ze van alles aan de orde: stoptreinen, pedofilie, buren en het Nederland van opa en oma. ,,Al is zijn presentatie ietwat houterig, hij weet vanaf het eerste moment de aandacht vast te houden en plaatst zijn grappen met doeltreffende zekerheid. (…) Hij straalt de natuurlijke autoriteit uit van mensen die samenvallen met wie ze zijn'', aldus de jury.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 12 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie