Als een uitstapje naar Lissabon: Fadokwartet Quatro Ventos

22 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Het fadokwartet Quatro Ventos rond de Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha brengt met 'Mitos e Lendas' wederom een prachtig avondvullend muziekprogramma met de Portugese fado als muzikaal ankerpunt. Quatro Ventos is te zien op vrijdag 12 april in de kleine zaal van De Meerse, aanvang: 20.30 uur.

'Mitos e Lendas' is een muzikale ontdekkingsreis gebaseerd op de rijke bron van Portugese mythen en legendes. Een inspirerend uitgangspunt voor een boeiende avond Portugese fadomuziek. Fado wordt vaak geassocieerd met kommer en kwel; Quatro Ventos brengt met 'Mitos e Lendas' echter naast meeslepende fado's en emotionele ballades ook optimistische en vrolijke liederen en geeft bovendien tekst en uitleg om het publiek op een prettige manier extra bij het concert te betrekken.

De Volkskrant: ,,Fado vol emotie en smaakvol gedoseerd…een geweldige band! (…) meeslepende muziek met warmte gespeeld (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado''.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel op de Portugese eilandengroep de Azoren. Sinds 1988 heeft hij zijn thuishaven gevonden in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met de oprichting van de band Quatro Ventos in '96 de belangrijkste podia weet te bereiken. Daarbuiten weet de groep internationale successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en in de Verenigde Staten.

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 12 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie