'La douce France' bij Zondagmiddagpodium

24 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Zondagmiddagpodium organiseert op maandag 1 april om 14 uur verrassende liederen uit 'la douce France' door duo Douce France.

Chansonnière José van Waveren en pianist Pieter Grimbergen ontmoetten elkaar op Facebook, maakten een afspraak voor koffie met chansons en een nieuw duo was geboren!

José blijft trouw aan haar eigen stijl en zingt de melancholieke chansons van Barbara, Brel, Yves Duteil en van haarzelf, maar ze bewandelt in dit programma ook nieuwe paden. Pieter heeft het laatromantische Franse klassieke lied in verbinding gebracht met het Franse chanson en zo hoort u onder andere een lied, een gedicht, een muzikaal intermezzo op de vleugel van Gabriel Fauré en een lied van Reynaldo Hahn. Daarnaast een door Joseph Kosma op muziek gezet gedicht van Prévert en natuurlijk het chanson van Charles Trenet dat naar de naam van het duo verwijst!?Zij verluchtigen het programma met - al dan niet zelfgemaakte - foto's die aansluiten bij de liederen.

Kortom, een smaakvol programma. Laat u verrassen door dit duo met een eigen visie op het Franse chanson.

Het optreden duurt tweemaal drie kwartier met een pauze en is om rondom 16 uur afgelopen. Kaarten à € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee, zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur bij Meerwaarde, (023) 569 88 73. Op dit telefoonnummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie