Eerste audities voor speelfilm tonen bergen aan talent

28 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Wie door mag naar de volgende ronde - dat wordt de komende weken een zaak van de jury én het aantal stemmen dat deelnemers weten binnen te halen. Maar dat er in Haarlemmermeer voldoende talent aanwezig moet zijn voor het kunnen maken van 'Wij, de Speelfilm van Haarlemmermeer' dat is dinsdagmiddag wel duidelijk geworden. Zang, dans, toneel - de eerste audities in de Burgerzaal van het raadhuis lieten het allemaal zien en horen.

Jefta Bade, samen met Arun Kumar een van de initiatiefnemers achter de speelfilm, was bij elke kandidaat dan ook aangenaam verrast. ,,Wat een talent'', concludeerde hij al snel in de zaal die best wat meer publiek had verdiend. Die reactie gold overigens ook richting wethouder Arthur van Dijk. De wethouder Cultuur liet in de hem gegeven minuten zien serieuze zaken prima te kunnen combineren met het voorlezen van een sprookje of stennis te maken met de presentatrice van de middag. Of hij ook echt een rol overweegt, is echter nog niet duidelijk.

Als hij dat wel doet, zal hij rekening moeten houden met serieuze concurrentie uit onder andere de eigen gemeentelijke organisatie, zo werd al snel duidelijk. Maar ook uit de hoek van senioren, jongeren, dertigers en veertigers. Van vaders, moeders en kinderen. Zoals de niet zo piep jonge Elvira die een gedurfde gooi naar een rol deed met haar vertolking van een levenslied. Of moeder Margreet met dochter Annélìne die kwamen om sfeer te proeven, maar na het ontvangen van een wild card een prachtige improvisatie voor de zes camera's neerzetten. En dan de 10-jarige Anne van de Albert Schweitzerschool. Zij heeft al podiumervaring, onder andere via Pier K, en dat was duidelijk te zien aan haar vertolking van Annie uit de gelijknamige musical. En zo waren er nog veel meer acteertalenten waar de jury over moet gaan beslissen.

Dat laatste moeten zij, net zoals de bezoekers van de site, ook gaan doen over de kandidaten die via de vijftien scholen komen en nog eens twee 'open audities'. Vandaag bijvoorbeeld, donderdag 28 maart, staan de camera's opgesteld in de aula van basisschool de Klimop in Hoofddorp.

De volgende auditie is bij basisschool Klimop, de school van ambassadeur Antoine Peters. In overleg is er voor de nieuwe datum van woensdag 3 april gekozen!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie