Allereerste theaterbewerking van 'Verlies' van het schrijversduo Nicci French in De Meerse

28 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Het beroemde schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French - beter bekend als Nicci French - staat al jaren aan de top van alle internationale bestsellerslijsten. Het duo heeft op een eigenzinnige manier de literaire thriller op de kaart gezet. In ons land werden meer dan 5,8 miljoen boeken verkocht. Donderdag 18 april om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Speciaal voor de Nederlandse lezers schreven ze in 2002 de novelle 'Verlies', dat uitkwam ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek. Op basis hiervan heeft Léon van der Sanden nu voor het eerst een Nicci French boek voor het theater bewerkt, met Isa Hoes in een beklemmende hoofdrol.

De jonge ouders Stella (Isa Hoes) en Rick (Ad Knippels) moeten na de dood van hun vijfjarige zoontje die verdronken is in het zwembad, hun leven weer op orde zien te krijgen. De vader dompelt zich onder in drank, de moeder wil de draad van hun leven zo snel mogelijk weer oppakken. Na een tijd maken gevoelens van rouw plaats voor wederzijdse achterdocht: was het wel een ongeluk? Wat begint als een hartverscheurend drama loopt uit op een spannende thriller. Sean French, de mannelijke helft van het schrijversduo, omschreef het stuk als: ,,Een briljante adaptatie van ons verhaal. Prachtig en ontroerend. Ik heb onze karakters herondekt.'' Verder met Irma Hartog.

De Meerse grote zaal

Donderdag 18 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie