Oorlog, vrede en hoop in Het Oude Raadhuis

28 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Theatergroep de Kern brengt een verrassend actueel kleinkunstprogramma over oorlog, vrede en hoop, gelardeerd met schitterende liederen. Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen worden daarbij virtuoos op de piano begeleid door Ariane Karres en Karin Kuijper.

In 'Kom vanavond met verhalen' laten zij de kracht en levenslust zien, die mensen weten te stellen tegenover wat hen wordt aangedaan. Er worden liederen gezongen van onder andere Theodorakis en Brecht, gedichten vertolkt van onder meer Leo Vroman en Remco Campert en dagboekfragmenten gebracht van Etty Hillesum, Abel Herzberg en Primo Levi. Theatergroep de Kern is op zaterdag 13 april te zien in Het Oude Raadhuis, aanvang: 20.30 uur.

Als rode draad spelen de acteurs het verhaal van het opgroeiende joodse meisje Edith van Hessen uit Den Haag. Een even aangrijpend verhaal als dat van Anne Frank.

Ineke ter Heege: ,,Mijn vader zat bij het verzet in Amsterdam. Tien dagen voor de bevrijding werden drie van zijn verzetsvrienden doodgeschoten. Ik zing het liedje '4 mei', over zijn pijn, die ik als klein meisje voelde bij het samen herdenken op de Dam…''

Jan-Jaap Jansen: ,,Mijn vader zat in Rotterdam in het verzet en mijn moeder vluchtte als meisje tijdens het bombardement met haar zus weg uit haar ouderlijk huis aan de Leuvenhaven. Daarna was het huis weggevaagd en stond er alleen nog de piano. Ook dit verhaal over het in één keer verdwijnen van al je jeugdherinneringen wordt in een lied verteld.''

Theatergroep de Kern is al vaker te zien geweest in De Meerse met onder andere 'Kwijt' en 'Veel liefs uit Rusland'. ,,Dankzij het voortreffelijke spel van Jansen en ter Heege krijgen de emoties alle kans. Begin en slot grijpen prachtig in elkaar.'' (NRC Handelsblad). ,,Ze spelen ingeleefd en zonder poespas. De ingehouden passie giert door het pand.'' (Volkskrant).

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 13 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie