Oeloek speelt voorpremière en première in De Meerse

28 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Na het succes van 'De Nacht van de Nasmaak', is Oeloek terug met een nieuwe voorstelling. In 'Prille Roest' verheffen onhandige figuren stuntelen tot kunst. Het is erop, maar meestal eronder. Slagen was nog nooit zo kansloos en falen was nog nooit zo raak. Er zijn alleen nog kaarten voor de voorpremière op maandag 15 april om 20.30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

'Prille Roest' is spektakel op de vierkante millimeter en dat geheel in de stijl van Oeloek: krankzinnige dialogen, muzikale uitspattingen en fysiek beukwerk. Wanneer u twee kaarten voor deze voorstelling kopt, ontvangt u gratis een dvd van hun vorige programma 'De Nacht van de Nasmaak'.

Oeloek, bestaande uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij, verzorgen een absurde voorstelling waar zowel tragische en krankzinnige als meelijwekkende types de revue passeren. De acteurs creëren een wereld waarin de mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. Oeloek wordt vaak vergeleken met het succesvolle theaterduo Van Waardenberg & De Jong. De eindregie van 'Prille Roest' is, net als hun vorige voorstelling, in handen van Martin van Waardenberg.

Oeloek was eerder te zien in De Meerse met de voorstellingen 'Psychose van de lemming' en 'De Nacht van de Nasmaak'. Over de 'Nacht van de Nasmaak' schreef Het Parool: ,,Ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach. En op de beste momenten allemaal tegelijk.''

De Meerse kleine zaal

Maandag 15 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie