'Nog voor de zomer verlost van storende rode en blauwe beenvaatjes'

29 maart 2013 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - "Zeker 70 procent van de vrouwen heeft er in meer of mindere mate last van: storende blauwe, blauwrode of paarse vaatjes op de benen. Waarom ze ontstaan is niet altijd duidelijk - wel dat er in heel veel gevallen iets aan gedaan kan worden. Zo kunnen spataderen (het probleem bevindt zich diep in de huid) behandeld worden door een fleboloog/vaatchirurg (via endovasculaire laser of operatief). Cosmetisch storende vaatjes (het probleem ligt veel meer aan de oppervlakte) kunnen behandeld worden door sclerocompressietherapie. Dit is het inspuiten en door compressie (steunkousen) dichtdrukken van het vat." En dat is geen prettige methode, aldus Belinda van Straten, eigenaresse van ByLaser.

"Inmiddels kan het allemaal wat comfortabeler: met de ND-yag laser. Het laserlicht verhit door de huid heen het bloed in het vaatje. De eiwitstructuur van het vaatwandje wordt hierdoor beschadigd waarna het door het lichaam wordt opgeruimd. Deze methode biedt meerdere voordelen: er hoeven geen steunkousen gedragen te worden, geen wachttijden en het is een behandeling op de dag dat het gemakkelijkst uitkomt."

Volgens Belinda moet uitgegaan worden van ongeveer 2 behandelingen per behandelgebied met een pauze van acht weken. "Wie in deze periode met de behandeling begint, kan in het zomerseizoen met mooie gave benen lopen."

De eigenaresse van ByLaser: "Er zijn al heel wat vrouwen met deze behandeling gelukkig gemaakt. De reacties van de klanten zijn positief, vooral omdat ze eigenlijk geen enkele hinder ondervinden van deze behandeling en niet kunnen geloven dat een laser dit mooie resultaat werkelijk kan bereiken. Maar ByLaser in Hoofddorp heeft al vele jaren ervaring met laser. Zo'n 13 jaar geleden zijn we begonnen met een ontharingslaser en inmiddels is ByLaser zeer ervaren met diverse soorten lasers. Dat geldt ook die voor beenvaten: een long pulsed ND-yag laser."

Belangstellenden kunnen vrijblijvend een afspraak maken voor een oriënterend gesprek, waarbij er een beoordeling van de beenvaten gemaakt wordt, uitleg gegeven over de mogelijkheden met laser of eventueel doorverwezen wordt naar een fleboloog.

ByLaser is gevestigd aan de Kruisweg 939C in Hoofddorp, (023) 563 54 28.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie