Museumweekend in het teken van 'doen'

29 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Op 6 en 7 april is het Museumweekend. Het nationale thema is 'Doe een museum'. In het kader hiervan organiseren diverse musea 'doe-dingen', zoals het Historisch Museum Haarlemmermeer, Museum De Cruquius en CRASH.

In het Historisch Museum Haarlemmermeer kan, naast het bezichtigen van een nieuwe tentoonstelling, een workshop Tai Chi gevolgd worden (op beide dagen van 14 tot 14.30 uur en van 15.30 tot 16 uur). Kinderen kunnen knutselen en een speurtocht volgen.

In Museum De Cruquius kan meegedaan worden aan een waterproeverij. Voor kinderen zijn er nieuwe speurtochten en bezoekers kunnen meedoen met acteren bij Living History (zondag 7 april om 13 en om 14.30 uur). Toegang tot beide musea is tijdens het Museumweekend €1,- of gratis met een Museumkaart.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 aan de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug is zaterdag en zondag gratis toegankelijk. Er zijn gratis rondleidingen door de vaste tentoonstelling en kinderen kunnen een speurtocht doen. Nieuw in het museum is de tentoonstelling van kunstschilder Rob Hinse.

Het museum is beide dagen geopend van 11 tot 16 uur. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, Aalsmeerderbrug. Zie www.crash40-45.nl.

Het museumweekend is voor Museum Stoomgemaal Halfweg de start van een nieuw seizoen, oftewel het oude gemaal gaat weer vol onder stoom. Bezoekers kunnen die dagen echt de sfeer van een werkend stoomgemaal beleven: het helse ketelvuur, de stoom, de geur van smeerolie, de stampende stoommachine, het bruisende water, voortgestuwd door zes enorme schepraderen, die samen maar liefst anderhalf miljoen liter water per minuut verplaatsen. Het museum, op loopafstand van het nieuwe treinstation, is beide dagen open van 10 tot 16 uur; start stoommachine rond 11.30 uur. Vanwege het Museumweekend geldt er een gereduceerd tarief: bezoekers betalen alleen 'stoomtoeslag'. Zie tevens www.stoomgemaalhalfweg.nl.

De Historische Tuin Aalsmeer doet zaterdag 6 en zondag 7 april mee met het museumweekend. Op zaterdag komen kenners van kleipijpen uitleg geven over de diverse soorten kleipijpen. Zondag is er om 15 uur een veiling, waar iedereen kan proberen zelf planten in te kopen op de veilingklok uit 1930. Beide dagen is de entree € 1. Museumkaarthouders en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Zaterdag open van 10.30 tot 16.30 uur en zondag 13.30 tot 16.30 uur. Zie www.historischetuinaalsmeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie