Kees van der Linden geen fractieassistent Forza!

29 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Oud-VVD-wethouder en -raadslid Kees van der Linden wordt voorlopig geen fractieassistent voor Forza! Haarlemmermeer. De gemeenteraad blokkeerde zijn benoeming donderdagavond met 24 stemmen tegen en 15 voor.

Huidig Forza!-fractieassistent Dave Bakker-du Plessis overkwam eerder deze raadsperiode hetzelfde. Ook hij werd aanvankelijk weggestemd. Critici vonden het niet kunnen dat Bakker bij de raadsverkiezingen in 2010 op de lijst van de ChristenUnie-SGP stond en later overstapte naar Forza! Naderhand verwierf Dave Bakker bij een nieuwe poging alsnog genoeg stemmen om fractieassistent te kunnen worden.

Kees van der Linden heeft een lange staat van dienst in de Haarlemmermeerse politiek. Hij was onder meer raadslid, fractievoorzitter en wethouder voor de VVD. In 2009 zegde hij zijn lidmaatschap van de VVD op uit onvrede met de koers van de partij. Tot aan de verkiezingen in maart 2010 zat de ex-VVD'er als Groep Van der Linden in de raad.

Tot velers verrassing werd de politicus lid van D66. Hij kwam ook op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010, maar op een lage positie. Daardoor keerde Van der Linden niet terug in de gemeenteraad. Later werd bekend dat hij zich heeft aangesloten bij Forza! Kennelijk is dat opportunisme voor een meerderheid van de raadsleden reden geweest om hem geen fractieassistent te laten worden.

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer reageerde na afloop van de stemming furieus op het afstemmen van zijn beoogde fractieassistent. Hij sprak over een 'cordon sanitaire' tegen Forza! Uit angst voor zijn ervaring als politicus zou Van der Linden zijn geweerd. "Schandalig, maar angst is een slechte raadgever", aldus Meijer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie