Mooie opsteker DSOV

30 maart 2013 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Na de onterechte nederlaag in blessuretijd tegen koploper RCH zag Dave Lange zijn ploeg tegen het naar de tweede plaats geklommen Beverwijk flink uit de slof schieten.

"Dit is een heel lekkere opsteker die we na de zure nederlaag tegen RCH goed konden gebruiken. Vanaf de eerste minuut was DSOV de bovenliggende partij. Er ontstonden kansjes maar die leverden nog niets op. Ook een serie van drie corners voor Beverwijk leverde niets op en in de 28e minuut schoot Robert Mooij na een afgeslagen corner wel raak: 1-0. Twee minuten later pikte Tyrone Carolina een verkeerde terugspeelbal op en hij stelde zijn broer Bianco in staat de 2-0 te scoren. In de 44e minuut bereikte Robert Mooij met een diepe bal Tyrone Carolina die er 3-0 van maakte en op slag van rust werd de doorgebroken Bianco Carolina door de keeper van Beverwijk getorpedeerd buiten het strafschopgebied. Dat leverde de doelman zijn tweede gele kaart op.

In de rust heb ik de jongens gevraagd vooral rustig en vanuit de positie te blijven voetballen, net als tegen SVIJ. Dan zouden de kansen vanzelf komen. En dat hebben ze goed uitgevoerd. In de 50e minuut scoorde Jevon van Dijk op aangeven van Tyrone Carolina 4-0, daarna duurde het tot de 75e minuut voordat Tyrone erop aangeven van Bianco 5-0 van maakte. Bij 6-0 legde Steven van der Velde de bal breed op Levi Bouckaert en de 7-0 was een strafschop van Steven van der Velde na een overtreding op Appie Ben Salah. In de 87e minuut scoorde Tyrone Carolina op aangeven van Bianco Carolina de 8-0. Een mooie opsteker met hopelijk maandag tegen Schoten een passend vervolg."