Vredesactivist uit Midden-Oosten Toine van Teeffelen te gast in De Ark

30 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Toine van Teeffelen is zondag 14 april te gast in de viering in oecumenisch kerkcentrum de Ark aan het Muiderbos in Hoofddorp. Toine van Teeffelen is de directeur van het 'Arab Educational Institute' (AEI) in Bethlehem en staat onder meer bekend als vredesactivist. De dienst begint om 10.30 uur, vooraf is er koffie.

Toine van Teeffelen is een Nederlander die met een Palestijnse vrouw is getrouwd en met zijn gezin in Bethlehem woont. Het Arab Educational Institute in Bethlehem geeft lessen op scholen over het jodendom, het christendom en de islam om onderling begrip en respect tot stand te brengen. Het instituut traint leraren hierin en heeft een lesmethode ontwikkeld, "Living in the Holy Land", over de drie godsdiensten die in de regio een hoofdrol spelen. De methode wordt op tal van scholen gebruikt.

Het Arab Educational Institute (AEI) in Bethlehem wil Palestijnse jongeren de hand reiken en uitdagen in hun moeilijke situatie toch een bijdrage te leveren aan vrede en gerechtigheid. Om mee te helpen aan het opbouwen van een Palestijnse staat die gekenmerkt wordt door democratie, geweldloosheid en een multiculturele samenleving waar mensen van verschillende godsdiensten kunnen samenleven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie