Def Americans laat Johnny Cash weer tot leven komen

5 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Als er één band in Nederland is die de authentieke sound van Johnny Cash weet neer te zetten, dan is het Def Americans. In 'House of Cash' duikt de groep in de wereld van 'The Man in Black'. Zo komen de eerste muzikale stappen van Cash bij Sun Records aan bod, hoort u de duetten met zijn grote liefde June Carter en wordt er stilgestaan bij de beroemde gevangenisoptredens. Def Americans brengt de wereldberoemde klassiekers van Johnny Cash geheel in stijl en weet de swing, bevlogenheid, sfeer en rebellie van de optredens van de legendarische outlaw verbluffend goed te benaderen.

'House of Cash' is op vrijdag 26 april om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

De Def Americans schakelen net als the Man in Black zelf moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Ook de showmanship van the Man in Black is terug te vinden op het podium bij deze Eindhovenaren.

De band heeft overtuigende shows neergezet op festivals als Paaspop, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. Ook gaf de band clubshows in onder andere Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, Bibelot Dordrecht, 013 Tilburg en W2 Den Bosch.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 26 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie