Scapino Ballet Rotterdam weer terug in De Meerse

5 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Theatercafé Le Chat Noir was een populaire broedplaats voor artiesten, cabaretiers en componisten tijdens het fin de siècle in de Parijse kunstenaarswijk Montmartre. Uitgangspunt voor de vier huischoreografen van Scapino Ballet Rotterdam is het thema van de bohémien in het rijke Franse muziekrepertoire: de hartstochtelijke kunstenaar, intellectueel en romanticus, die een zwervend, losbandig bestaan lijdt. Kunst werd in deze periode de spiegel van de ziel en de Franse muziek is daarvan tot ver in de volgende eeuw doordrenkt. Van prélude en nocturne tot chanson, van Satie en Barbara, via Ravel tot Piaf en Brel. Voor Scapino is het de inspiratiebron voor een bezielende dansavond, die u meeneemt op een culturele zwerftocht. Choreografie: Marco Goecke, Ed Wubbe e.a. Zaterdag 27 april is 'Le Chat Noir' te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

Scapino is een spraakmakende trendsetter in de moderne dans en populair bij een breed en jong publiek. De voorstellingen van Scapino zijn avontuurlijk en vernieuwend en gemaakt met gevoel voor entertainment. Met het werk van artistiek leider Ed Wubbe en vaste choreograaf Marco Goecke heeft Scapino een geheel eigen karakter, divers, eigenzinnig en artistiek uitdagend. Dit maakt hen tot een uniek gezelschap binnen de Nederlandse dans. Goecke wordt gezien als de grootste dansvernieuwer van dit moment. Hun werk wordt vertolkt door een groep van twintig dansers van internationaal topniveau.

"Een leuke uitsmijter is de cancan: in handen van Wubbe geen bacchanaal van ruisende rokken, wel een ingetogen mannendans, waar evengoed de broeierigheid vanaf spat. De dansers zijn als magneetstof rond een ijzeren kern: steeds staat iemand centraal." en "In strakke formatie doorkruisen de dansers het podium in een ongekend veelzijdig repertoire aan loopjes. (…) Deze bijzondere dansers kunnen meer dan dit; dat laten ze zien wanneer ze in Wubbes choreografie geweldig transformeren tot grimmige grijnskatten", aldus de pers over 'Le Chat Noir'.

Het Scapino Ballet Rotterdam is al eerder te zien geweest in De Meerse met onder andere 'Reischl & Goecke', 'Songs for Drella' en 'Kathleen+'.

De Meerse grote zaal

Zaterdag 27 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie