Laatste deel van Tsjechov-drieluik te zien in De Meerse

5 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - 'De Kersentuin' is het slotstuk van een Tsjechov-drieluik, een trio ensceneringen van klassiekers van de Russische meesterschrijver Anton Tsjechov (1860-1904) door een vast creatief team onder leiding van regisseur Gerardjan Rijnders. Na de zeer goed ontvangen 'De Meeuw' en 'Oom Wanja' (nominatie voor de Toneel Publieksprijs), die beide te zien waren in De Meerse, wordt de serie dit seizoen afgesloten met 'De Kersentuin'. Voor 'De Kersentuin' beschikt Rijnders wederom over een cast om van te watertanden, waaronder Carine Crutzen en Paul R. Kooij. 'De Kersentuin' is dinsdag 23 april te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

'De Kersentuin' gaat over de weduwe Ljoebov, die treurt om de ontrouw van haar Parijse minnaar. Ze verlaat Parijs om de zomer door te brengen bij haar broer op het landgoed waar ze is opgegroeid. Daar wachten echter andere problemen. Uit financiële nood moet het landgoed worden verkocht, tenzij er zomerhuisjes op gebouwd worden voor vakantiegangers uit de stad. Ljoebov weigert de realiteit en de veranderende tijd onder ogen te zien. Maar de werkelijkheid is meedogenloos… Anton Tsjechov verwierf zijn roem in het laatste decennium van de negentiende eeuw. Zijn tijdloze klassiekers worden nog steeds overal ter wereld gespeeld.

Trouw (*****) over 'De Kersentuin': ,,Het slot van Tsjechov3. En een sprankelend hoogtepunt. Wat een speelsheid danst er van het podium de zaal in. In taal, spel en tempo. Regisseur Gerardjan Rijnders trekt met dit drieluik een fraai gelaagde boog van botsingen tussen generaties, tussen stads- en landleven, naar de omslag van oude naar nieuwe tijden.''

Verder met: Hein van der Heijden, Reinier Bulder, Eline ten Camp, David Lucieer, Saskia Temmink, Thomas de Bres, Jules Croiset, Thijs Prein, Samira Id Bella en Yara Alink.

De Meerse grote zaal

Dinsdag 23 april - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie