Dijkshoorn en Giphart eindelijk samen in 'Matennaaiers'

5 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Ronald en Nico werken eindelijk samen! Omroep BNN vroeg hen de hoofdrol te spelen in het reality-drama 'Dertig dagen samen kamperen in Nepal'. Pas op Schiphol, toen zij hun bergschoenen stonden te vergelijken, hoorden zij dat BNN van de serie afzag. Maar nu komt het er dan toch van; ze trekken door het land met het illustere combo The Hank Five. Zij zingen, schrijven, dichten, dansen, huilen, lachen, eten en naaien maat. Een voorstelling over vriendschap, de wereld, de liefde en het leven. En Nepal. 'Matennaaiers' is op woensdag 24 april te zien in De Meerse kleine zaal, aanvang: 20.30 uur.

In de jaren negentig treedt Ronald Giphart op in Bibliotheek Amstelveen. Daar wordt hij opgewacht door een zenuwachtige medewerker in een blauwe stofjas: Nico Dijkshoorn. Ze spreken niet met elkaar, maar in hun ogen gloort een verwachtingsvol vergezicht. Ronald leest voor en Nico zorgt dat het Ronald aan niets ontbreekt. Jus d'orange. Pinda's. Het kan niet op.

Dijkshoorn is schrijver, dichter en columnist van 'Voetbal International', 'De Pers' en 'Nu.nl'. hij schrijft teksten voor 'Draadstaal' en 'Dit was het nieuws' en is huisdichter van 'De Wereld Draait Door'. 'Ik ook van jou' is de debuutroman van Ronald Giphart en werd meteen bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden romans als 'Giph', 'Phileine zegt sorry', 'Ik omhels je met duizend armen' en 'Troost' (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005).

De Volkskrant over 'Matennaaiers': ,,Deze show is een grabbelton van verhalen, liedjes, korte gedichten, actuele toespelingen (elke stad krijgt zijn eigen gedicht) en komische vondsten.'' Nico Dijkshoorn was samen met Leon Verdonschot al eerder te zien in De Meerse met 'Ook voor vrouwen' en in 'Hard Gras'.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 24 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie