Prachtig vormgegeven en geestige hommage aan de jaren vijftig: 'Populaire'

5 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Frankrijk, voorjaar 1958, een scharnierpunt in de geschiedenis. Een paar jaar later zouden de revolutionaire jaren '60 los barsten. De grauwe na-oorlogse jaren doet de Fransen naar betere tijden snakken en Amerika is het ideaal. De 21-jarige, beeldschone Rose Pamphyle (Déborah François) is verloofd en lijkt voorbestemd voor een zorgeloos maar oersaai huisvrouwenbestaan. Ze weigert zich hier echter bij neer te leggen en reist af naar het Normandische Lisieux voor een sollicitatiegesprek bij een verzekeringsmaatschappij. Het gesprek met de knappe manager Louis Échard (Romain Duris) verloopt dramatisch, totdat Rose laat zien dat ze ongelooflijk snel kan typen. Louis houdt wel van een uitdaging en belooft haar de baan op één voorwaarde: dat Rose mee doet aan typewedstrijden en dat hij haar coach mag zijn. 'Populaire' is te zien op zondag 21 april om 20 uur in Het Oude Raadhuis.

Het begint met een simpele regionale wedstrijd, maar Parijs en uiteindelijk de wereldkampioenschappen in New York zijn het einddoel. 'Populaire' is een hartverwarmende en bijna sprookjesachtige film, die de kijker op kleurrijke wijze meesleept in wereld van de opkomst van consumentisme en competitiedrang in de jaren vijftig. Verder met: Bérénice Bejo, Shaun Benson e.a.

De pers over 'Populaire': ,,Het is een heerlijke nostalgische film over de jaren '50 in Frankrijk''. (Algemeen Dagblad).

Het Oude Raadhuis

Zondag 21 april - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie