Fascinerend en sfeervol Balkangeluid

12 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - De groep rond bandleider en meesteraccordeonist Nermin Tulic komt in een nieuwe, kleinere bezetting naar het theater met 'Reminiscencije'. EtnoSaraj gidst het publiek door de landschappen van de Balkan en speelt zowel traditioneel als kleurrijke composities uit de pen van gitarist Lukic. 'Reminiscencije' is op vrijdag 3 mei te zien in de kleine zaal van De Meerse, aanvang: 20.30 uur.

Het repertoire is afkomstig uit verschillende regio's van het voormalige Joegoslavië. Het wordt een nostalgische trip, soms intiem, soms uitbundig. ,,Een zeer boeiend muzikaal gezelschap.'' (Dagblad Tubantia). EtnoSaraj bestaat uit: Nermin Tulic (accordeon), Mile Lukic (zang en gitaar), Andor Horvath (contrabas) en Ziga Sercer (percussie).

Het woord 'Saraj' betekent in Oud Perzisch een kruispunt van karavaanwegen, een ontmoetingsplaats van reizigers. De naam 'EtnoSaraj' symboliseert de samensmelting van verschillende muzikale stijlen en stromingen gebaseerd op traditionele bronnen. De muzikale bron van EtnoSaraj is het voormalige Joegoslavië, misschien wel 's werelds grootste kruispunt tussen de culturen van Oost en West.

No Borderz: "Wereldmuziek Nederland heeft er een (wereld)topper bij!''.

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 3 mei - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie