Zondagmiddagpodium: 'Little Whisky Child', een film, verhaal en muziek door folkband Blue Dew

15 april 2013 om 00:00 Cultuur

HAARLEMMERMEER - Het Zondagmiddagpodium komt op 21 april om 14 uur met een bijzondere voorstelling van film, verhaal en Iers/Amerikaanse live muziek naar Pier K, Harmonieplein 2 in Nieuw-Vennep.

Little Whisky Child is een voorstelling met een speelfilm, live muziek en een aangrijpend verhaal over de smokkel van whisky ten tijde van de Amerikaanse drooglegging.

De leden van de folkband Blue Dew (viool/fluit, banjo/gitaar, contrabas/mondharmonica, keyboard/bodhran en zang) spelen live Ierse en Amerikaanse muziek, terwijl op het doek een film wordt vertoond en contrabassist John Beumer het verhaal vertelt. De muzikanten van Blue Dew en vele figuranten spelen de rollen in de film.

Blue Dew schreef zelf de meeste muziek en het verhaal en maakte samen met Sindala Filmproducties het script en de film. De opnamen vonden onder andere plaats op het eiland Orust in Zweden. Het is de samenbundeling van muziek, film en verhaal, die de toeschouwers het avontuur van de drie broers die Ierland verlaten om in Canada rijk te worden met het stoken van illegale whisky, intens laat meebeleven. Een combinatie die de teloorgang van een aan drank verslaafde moeder diep doet voelen en de liefde laat opbloeien voor een klein meisje dat vermangeld dreigt te raken tussen de problemen van volwassenen. Een bijzondere voorstelling!

Kaarten à € 4.00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde via (023) 569 88 73. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie