De 'godfather' onder de slagwerkgroepen, Slagerij van Kampen, in De Meerse

26 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Slagerij van Kampen is een fenomeen van wereldformaat dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. Laat de kracht, het ritme en het oergevoel van de drums u meevoeren tijdens deze wervelende, nieuwe show: 'Sticks 'n Drums 'n Let it Roll'. Met haar unieke muzikale karakter gaat Slagerij van Kampen in 'Sticks 'n Drums 'n Let it Roll' terug naar de essentie: U hoort, ziet en voelt het pure drummen in volle intensiteit.

Ook maakt de band in deze show gebruik van drums die oplichten zodra ze worden bespeeld, wat een prachtig visueel beeld oplevert. Laat de drums voor even uw hartslag overnemen! Woensdag 15 mei is Slagerij van Kampen te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

Met 'Sticks 'n Drums 'n Let it Roll' wil Slagerij van Kampen het publiek even de alledaagse beslommeringen laten vergeten en meenemen in een avond ongecompliceerd drummen. Het ene moment is het energieke ensemblespel overdonderend, maar op andere momenten is er weer ruimte voor verstillende intimiteit. De oerdrift van de drums, de hartverwarmende energie van de bandleden, de indrukwekkende set-ups en het fraaie lichtspel brengen onbekommerd drumplezier voor zowel spelers als publiek.

Workshop

Slagerij van Kampen geeft voorafgaand aan de voorstelling in De Meerse een eenmalige workshop. Dit is dé kans om eens een keer met iemand van Slagerij van Kampen te spelen! De workshop vindt plaats tussen 19.15 uur en 19.40 uur in de foyer. De deelnemers hoeven géén (slagwerk)instrumenten mee te nemen, maar dienen wel een toegangsbewijs voor de voorstelling te hebben (ook als je alleen wil kijken naar de workshop). Een instrumentloze trommelworkshop waarbij de deelnemers zelf eens de mooie combinatie van geluid en beweging kunnen ervaren, gegeven door Gijsbert Zwart.

Slagerij van Kampen is in 29 jaar uitgegroeid tot een internationaal succes: een Edison, 1 DVD, 9 cd's, waaronder één gouden CD zijn enkele hoogtepunten uit het rijtje van de vele wapenfeiten die de afgelopen jaren voorbijkwamen. Deze slagwerkgroep bestaat uit Gijsbert Zwart, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet. Slagerij van Kampen was al eerder te zien in De Meerse met onder andere '25 jaar!', 'Evenintime' en 'Muchomenos'.

De Meerse grote zaal

Woensdag 15 mei - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie