Samen computers gereed maken voor 'tweede leden' in Afrika en Azië

26 april 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wings of Support (een onderdeel van KLM) en Roads OnLine gaan samen computers gereedmaken voor 'een tweede leven' en zorgen voor het transport naar gebieden in Afrika en Azië. Daar kunnen de aangepaste computers ingezet worden voor onderwijsdoeleinden.

Wings of Support ontvangt regelmatig computers die zij kan inzetten voor het onderwijs op scholen in Afrika en Azië. Om dat mogelijk te maken worden de computers eerst opgeschoond en vervolgens voorzien van diverse basisschool lesmateriaal zoals rekenprogramma's. De computers worden dan naar verstuurd. De kinderen leren spelenderwijs daar wat ze later nodig hebben, feitelijk net als onze Nederlandse kinderen. Wings of Support geeft ook in eerste instantie les aan de leraren van de school die vervolgens dan de kinderen kunnen helpen.

De hoeveelheid computers is echter zo groot geworden dat Wings of Support de klus niet meer alleen kan klaren. Voor dat laatste is nu, door tussenkomst van de heer Willem Meijerink en mevrouw Henny Bijma-Meekel een oplossing gekomen: Roads OnLine gaat helpen. Laatstgenoemde zal de computers aan de hand van een instructie klaarmaken en voorzien van de programma's. Hiervoor zal Willem Meijerink een middag een workshop organiseren om uit te leggen wat precies de bedoeling is. Eenmaal omgebouwd kan Wings of Support zorgdragen voor het transport.

Wings of Support is een particulier initiatief van de medewerkers van KLM en Martinair. Getracht wordt kinderen, in landen waar deze maatschappijen op vliegen, te helpen aan onderdak en onderwijs. Wings of Support ontvangt tegenwoordig ook steun van verschillende bedrijven en particulieren buiten de KLM en Martinair.

Roads is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en helpt mensen met een psychiatrische stoornis, psychosociale problemen en/of verslaving bij het vinden van werk, scholing en dagbesteding. Roads OnLine is de werkplaats waar gebruikte computers klaargemaakt worden voor hergebruik.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie