Provincie kan laatste deel N201 aanleggen

27 april 2013 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - De provincie Noord-Holland kan het laatste deel van de Omlegging Schiphol-Rijk aanleggen (onderdeel van de nieuwe N201) omdat de provincie en Chipshol een regeling hebben getroffen over de directe ingebruikname van gronden in Schiphol-Rijk vooruitlopend op eigendomsovergang.

De provincie heeft geprobeerd de gronden van Chipshol voor de aanleg van de Omlegging Schiphol-Rijk via minnelijk overleg te verwerven. Daarnaast is eveneens een onteigeningsprocedure gestart. Het minnelijk overleg is voortgezet en dat heeft geresulteerd in een overeenkomst.

Op 26 april 2013 is deze overeenkomst door beide partijen ondertekend en kan de provincie starten met de aanleg van het laatste deel van de Omlegging Schiphol-Rijk. Omdat er nog geen overeenstemming is bereikt over de te betalen schadeloosstelling wordt het oordeel over de hoogte hiervan aan de rechtbank overgelaten in de nog lopende onteigeningsprocedure.

Op 20 maart 2013 heeft de rechtbank Noord-Holland de onteigening van de benodigde gronden uitgesproken. Het vonnis is nog niet onherroepelijk doordat Chipshol cassatieberoep heeft ingesteld. Overeengekomen is dat de cassatieprocedure wordt ingetrokken, zodat het vonnis op korte termijn kan worden ingeschreven en de provincie eigenaar wordt van de grond.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie