Hoofddorp (zat) blijft toch vierdeklasser

27 april 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na de nederlaag tegen Stormvogels was duidelijk dat Hoofddorp zaterdag 1 maximaal elfde zou worden in de vierde klasse C. Volgens de geldende degradatieregeling hield die klassering rechtstreekse degradatie in naar de vijfde klasse. Maar de KNVB heeft voor district West I besloten met ingang van het volgende seizoen de vijfde klasse af te schaffen op zaterdag. Dus blijft Hoofddorp zaterdag 1 vierdeklasser.

Vooropgesteld dat er ook een spelersgroep is die als zaterdag 1 kan en wil spelen in die vierde klasse. Tafilj Markovic stopt na acht jaar als trainer-coach van Hoofddorp zaterdag 1, voor de laatste thuiswedstrijd tegen SIZO sprak hij met een bestuursdelegatie. "Ik heb mijn visie gegeven op de zaterdagselectie. Ik ben van mening dat een grote vereniging als SV Hoofddorp met de zaterdag 1 minimaal in de derde klasse moet kunnen spelen. Met jonge voetballers die nog niet in aanmerking komen voor de zondag 1. Die kun je dan op een passend niveau laten wennen aan het seniorenvoetbal."

Tafilj Markovic weet nog niet hoeveel van zijn huidige spelers ook volgend seizoen willen blijven voetballen in de zaterdag 1. Daarnaast is het een publiek geheim dat een aantal spelers van de huidige zondagselectie gesprekken hebben gevoerd over een vertrek naar SV Overbos. Daar gaat volgend seizoen Stefan Teeken, tot twee seizoenen geleden nog trainer van de Hoofddorp zondagselectie, aan de slag. Een ideaal moment voor het bestuur van SV Hoofddorp om duidelijkheid te creëren over het te voeren beleid over zowel de zaterdag- als de zondagselectie.

Dat de Hoofddorp zaterdag 1 dit seizoen veel thuiswedstrijden op veld 2 moest spelen omdat ook de A1 junioren om 14.30 uur thuis speelden, heeft volgens Tafilj Markovic geen positieve uitwerking gehad op de sfeer of de resultaten van zijn team. De laatste thuiswedstrijd tegen SIZO mocht wel op het hoofdveld worden afgewerkt. Na een 0-1 achterstand, een vrije trap werd in de rebound over invaller-doelman Mark Rottier gekopt, won Hoofddorp met 4-2.

Dankzij spits Emra Köse werd het al snel gelijk. Mogelijkheden voor Abdelah Ahrouch en Sergio Overmeer leverden geen tweede treffer op en aan de andere kant voorkwam Mark Rottier met een prima redding de 1-2. Vlak voor rust belandde een vrije trap van Mo Aisatti tegen de lat. Ruststand 1-1.

Tien minuten na rust belandde een voorzet van Mo Aisatti via een SIZO-verdediger in het doel: 2-1. Hoofddorp kwam verdiend op voorsprong maar de thuisploeg maakte het zichzelf onnodig lastig. In de 73e minuut moest Mark Rottier opnieuw handelen om de 2-2 te voorkomen. Een goede mogelijkheid voor Mo Aisatti werd vlak voor de doellijn weggehaald en in de 78e minuut leek Mounaim Ghazi de wedstrijd na een goede combinatie met Mo Aisatti te beslissen: 3-1.

SIZO kwam nog een keer terug in de wedstrijd toen de bal in de 89e minuut bij de tweede paal ongehinderd kon worden ingekopt. Het slotakkoord was voor de gebroeders Ghazi. Invaller Marouane stuurde uitstekend Mounaim weg en in de laatste minuut van de officiële speeltijd besliste hij de wedstrijd alsnog definitief: 4-2.

Bij de archieffoto: 22 september 2012 scoorde aanvoerder John Brouwer op veld 2 (!) in de eerste winstpartij van Hoofddorp zaterdag 1. Tijdens de overwinning op SIZO moest Brouwer geschorst toekijken (foto: Inge van der Steeg)