Mavo 2 maakt Voedselbank blij met 90 kratten aan voedingsproducten

28 april 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De leerlingen van vier klassen Mavo 2 Haarlemmermeer Lyceum hebben vlak voor de meivakantie de Voedselbank aangenaam weten te verrassen. De ongeveer 90 leerlingen hingen 2500 linnen tasjes bij de voordeuren en kwamen met 800 gevulde tassen terug.

De tassen werden in het begin van de week, een projectweek waarin ook een film over de Voedselbank werd vertoond, opgehangen bij de woningen op de diverse Eilanden en bij de huizen rondom de school in Sportdorp. In de tas een briefje met uitleg en een folder over het wie, wat en waarom van de Voedselbank. Eind van de week kwamen de tasjes gevuld terug naar school. Daarnaast organiseerden leerlingen inzamelacties bij de supermarkten Super Coop en AH.

Het resultaat: 90 kratten met voedingsproducten, shampoo, tandpasta en andere bruikbare goederen waardoor het busje van de voedselbank zelfs meerdere keren moest rijden.

Gezien de reacties van de bewoners en leerlingen en de opbrengst overweegt het Haarlemmermeer Lyceum volgend jaar een soortgelijke inzamelactie te houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie