Venniper Koninginnerit blijft Venniper Koninginnerit

28 april 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Voor burgemeester Theo Weterings was het een thuiswedstrijd. Een paar honderd meter van zijn woning schoot hij vanmorgen om 9 de eerste klassieker weg voor de 14e Venniper Koninginnerit. Voor de deur van Hotel De Rustende Jager stonden zo'n 140 klassiekers te blinken in de stralende zon.

Voordat de eerste auto van het podium af reed had de burgemeester nog een nieuwtje. Het grootste klassieker evenement van Haarlemmermeer behoud volgend jaar ook gewoon de titel Venniper Koninginnerit en wordt dus geen 'Koningsrit'.

Onder een prachtig zonnetje reden vanmorgen de eerste auto vanaf het podium meteen rechts de Hoofdweg op. Ruikend naar olie, of sommige wat rokend vertrokken zij voor een tocht door de polder langs de verschillende kernen. Van open klassieker tot dichte of van sportauto tot kleine vrachtwagen, allemaal zagen de klassiekers er prachtig uit. Na een mooie dag met veel zon verschenen de eerste deelnemers aan het eind van de middag weer op het podium voor het De Rustende Jager.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie