Drie lintjes uitgereikt over de grens van Haarlemmermeer

29 april 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Burgemeester Weterings heeft vrijdag tijdens de traditionele lintjesregen een grote groep inwoners verrast met een onderscheiding. Drie inwoners kregen hun lintje in respectievelijk Lisse, Den Haag en 't Harde. Op laatstgenoemde locatie betrof het Jan van Gils uit Zwanenburg.

De heer Van Gils mocht donderdagavond al zijn koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Hij werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau tijdens de jaarlijkse reünie van de Vereniging Nederlandse Nieuw-Guinea Militairen. Hij kreeg de versierselen opgespeld door de burgemeester van Elburg.

De heer Van Gils is al sinds 1998 actief voor de vereniging, met name tijdens reünies en andere bijeenkomsten en als fotograaf van de website. Hij bezoekt zieke veteranen. In het verleden was hij ook betrokken bij de voetbal- en tafeltennisvereniging.

André Varewijck uit Beinsdorp werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau door de burgemeester van Lisse, samen met twee andere vrijwilligers van zwemvereniging De Watervrienden. Sinds 1989 is hij vele uren per week actief als trainer en organisator van diverse evenementen voor de zwemclub.

Luit Buurma werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau door de minister van Defensie in Den Haag voor zijn verdiensten voor de veiligheid in de luchtvaart. Buurma is een expert op het gebied van het voorkomen van aanvaringen tussen vogels en vliegtuigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie