Jongeren winnen scholarship naar Amerika tijdens Artquake's 'Grote Auditiedag'

29 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Danique Kivit, Loüanne Maaijen, Charlotte Plukaard, Mylene de Haan, Jinan Emanuels en Japie Reerink zijn de winnaars geworden van de Bootcamp Artquake. Zij mogen begin augustus naar Amerika. De winnaars werden vorige week bekend gemaakt tijdens de 'Grote Auditiedag' waarvoor ruim veertig kandidaten zich hebben opgegeven.

De deelnemers volgden verschillende masterclasses op het gebied van dans, theater en muziek. Na het groepsgedeelte kreeg iedere auditant één minuut de tijd om te laten zijn wat hij/zij in huis heeft. De docenten van Artquake hebben de keuze gemaakt wie er door mag om deel te nemen aan de Bootcamp.

Daarnaast zijn er zes deelnemers uitgekozen die een Scholarship t.w.v. 1200 dollar naar Amerika winnen. In de zomervakantie vertrekken zij naar Amerika om daar lessen te volgen bij theaterschool 7 stages. Artquake biedt jongeren op deze manier de kans om hun horizon te verbreden en unieke ervaringen op te doen.

De Bootcamp is een uitwisselingsprojectproject, Artquake werkt samen met de theaterschool 7 stages uit Amerika, vanuit 7 stages komt een groep jongeren naar Nederland om ook deel te nemen aan de Bootcamp. Binnen twee weken tijd wordt een theatervoorstelling geproduceerd door deelnemers uit Nederland en Amerika. Op maandag 5 augustus beginnen de deelnemers met het samenstellen van de voorstelling, de eindvoorstelling van de Bootcamp wordt op 17 augustus in de Meerse gegeven.

Zie tevens www.artquake.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie