4.000 plastic flesjes vormen kunstwerk in gracht Kunstfort Vijfhuizen

29 april 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Kunstenaar Efin Au is naarstig op zoek naar vrijwilligers die 7 en 8 mei willen helpen bij het opbouwen van zijn kunstwerk Drijfland. Het kunstwerk, in de slotgracht van het Kunstfort, bestaat uit maar liefst 4.000 drijvende plastic flesjes. Samen geven ze aan welk deel van Nederland onderwater komt te staan als de zeespiegel blijft stijgen.

Met zijn werk Drijfland wil kunstenaar Efin Au een aantal vragen voorleggen: Willen we iets doen voor onze toekomst en het milieu? Vinden we het vooral belangrijk dat spullen alleen maar goedkoop en makkelijk worden geproduceerd, of juist duurzaam? Waarom gooien we moeilijk afbreekbare spullen weg terwijl ze ons ecosysteem vervuilen? Hoe kan het anders?

Voor Drijfland hebben leerlingen uit Haarlemmermeer al tweeduizend plastic flesjes ingezameld en gaan hiermee door tot de dag van de opbouw. In totaal zijn er 4.000 lege halve liter plastic flesjes met dop nodig. Ook afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden levert flesjes aan en zal ze na afloop van het project milieuvriendelijk verwerken.

Leerlingen van het technasium van het Kaj Munk College uit Hoofddorp hebben samen met kunstenaar Efin Au een manier bedacht om de flesjes voor Drijfland zo te installeren dat ze blijven drijven in de fortgracht.

Vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen van het kunstwerk op 7 en 8 mei kunnen zich aanmelden via info@kunstfort.nl.

De officiële opening staat gepland voor zaterdag 25 mei. Zie tevens www.kunstfort.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie