Vijf keer goud voor Haarlemmermeerse Kuk Sool Won

30 april 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De leerlingen van Kuk Sool Won Haarlemmermeer, gevestigd in Nieuw-Vennep, zijn bijzonder succesvol geweest tijdens het 3e Benelux Toernooi voor de Koreaanse krijgskunst. De dag vol wedstrijden leverde 23 medailles op waarvan 5 met de kleur goud.

De KSW school Haarlemmermeer deed mee met acht leerlingen: Liam Leezer, Rafael Gonzalez, Gabriella Gonzalez, Fokke Klopping, Kees Klopping, Nathan Webster, Rien Doornaar en Kees Winters. De groep werd begeleid door instructeur Antonio Gonzalez (3e Dan). Gestreden werd op de onderdelen Loopvorm, Technieken, Sparren, Zwaard, Staf en Plank breken. Er deden maar liefst 130 sporters (van jong tot oud) mee van vijf verschillende KSW scholen in Nederland en uit Schotland, Engeland en Duitsland. Daarnaast waren er verschillende hogere Masters aanwezig met o.a. 2 van de zonen (7e en 8e Dan) van de grootmeester en oprichter uit Texas USA.

Het toernooi werd 's avonds afgesloten met een demonstratie van de verschillende Masters en scholen. De groep uit Haarlemmermeer deed deze keer ook voor het eerst mee aan de demonstratie met een voorbereide serie van loopvormen op muziek.

Voorafgaand aan de demonstratie kreeg Kees Winters (hij had die dag al 6 individuele medailles gewonnen) de titel Grand Champion 1e Dan in de categorie 40.

KSW Haarlemmermeer traint op maandag- en woensdagavond in de Breedenborg school in Getsewoud Nieuw-Vennep.

Op zondag 23 juni is de school een van de deelnemers aan de sportfair Haarlemmermeer bij de Toolenburger Plas te Hoofddorp. KWS geeft daar demonstraties en geïnteresseerden kunnen kort meetrainen.

Zie tevens www.kuksool-haarlemmermeer.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie