Kruisweg opnieuw decor voor kortebaan draverij

30 april 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Kruisweg, en dan vooral het deel tussen Joannes de Doperkerk en hotel restaurant De Beurs, wordt opnieuw het decor voor een korte baan draverij. Zaterdag 13 juli wordt bekend wie de opvolger wordt van de winnaar van 2012 Andries Swagerman. Het evenement is gratis toegankelijk.

Met dank aan mannen als Bob de Leeuw, Ger Schönhage en Bert van Dooyeweerd mag het centrum van Hoofddorp zich opnieuw opmaken voor een kortebaan draverij. De derde al weer, nadat enkele jaren geleden het drietal de koppen bij elkaar stak om een oude traditie nieuw leven besloot in te blazen. Dat initiatief werd van dag één een succes. Het spektakel trok honderden toeschouwers naar een deel van de Kruisweg dat speciaal voor de race over een grote lengte asfalt voorzien was van een dikke laag zand.

"Dit jaar wordt dat niet anders", kijkt Bob de Leeuw vooruit naar editie drie. "De mensen kunnen opnieuw rekenen op een combinatie van spektakel en topsport, in een ambiance van stofwolken en snelheid.''

De kortebaan draverij start om 13 uur en de prijsuitreiking staat gepland voor 18 uur. Volgens de laatste planning doen er 26 paarden mee die in koppels van twee, in het zogeheten knockout systeem, tegen elkaar uitkomen over een afstand van ongeveer driehonderd meter. Keurmeesters zien erop toe dat het paard volgens de voorschriften draaft.

Bezoekers kunnen overigens meer dan alleen kijken, ze kunnen ook weddenschappen afsluiten. Daarvoor staat een totalisatorwagen langs het traject op de Kruisweg.

Bedrijven die het evenement financieel willen ondersteunen kunnen contact opnemen met Stichting Kortebaan Hoofddorp via info@kortebaan.com of (06) 52 64 49 22.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie