Muzikaal drama in Het Oude Raadhuis met 'A Late Quartet'

21 mei 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - De film 'A Late Quartet' speelt zich af in New York waar vier muzikanten, door hun passie voor muziek en het jarenlange samenwerken, met elkaar zijn verbonden. 'A Late Quartet' is op zondag 2 juni om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Wanneer bij één van de leden van dit wereldwijd erkende strijkkwartet de ziekte van Parkinson wordt geconstateerd, is de toekomst voor de groep ineens onzeker. Onderdrukte emoties, concurrerende ego's en oncontroleerbare passies voeren daarbij de druk op de jarenlange samenwerking nog eens op. In de aanloop naar hun 25-jarige jubileumconcert lopen de gemoederen hoog op. Is hun liefde voor muziek genoeg om de groep bij elkaar houden?

Met: Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman, Oscarwinnaar Christopher Walken, Oscargenomineerde Catherine Keener, Imogen Poots, Mark Ivanir e.a. De regie is in handen van Yaron Zilberman.

De pers over deze film: ,,Een traktatie voor liefhebbers van klassieke muziek.'' (NRC****). ,,Een zeldzaam sterke cast. Dat geen van de acteurs zelfs maar genomineerd werd voor een Oscar is onbegrijpelijk.'' (Parool****). ,,De finale uitvoering, ingeleid door Walken is misschien wel zijn beste acteermoment ooit, is van grote schoonheid.'' (Filmkrant****).

Het Oude Raadhuis

Zondag 2 juni - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie