DSOV doet het in de verlenging

2 juni 2013 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Dave Lange leek na de wedstrijd en het jonassen nog steeds iets meer opgelucht dan blij. "Misschien dat we op basis van de kansen inderdaad terecht hebben gewonnen. Maar ik vond HSV sterker spelen dan in de eerste wedstrijd." DSOV kreeg het in ieder geval niet cadeau en des te lekkerder moet het gevoeld hebben dat Rick Gladon in de 100e minuut de 2-3 koel binnen schoot.

Na het 1-1 gelijkspel in Vijfhuizen waarbij DSOV iets te weinig kreeg als de doelkansen in ogenschouw werden genomen, was de return in Heiloo een open strijd. Rick Gladon bezorgde met een vroeg doelpunt de gasten een lekkere steun in de rug. In de zestiende minuut bracht Tyrone Carolina na een goede individuele actie Robert Mooij in stelling. Na een draai schoot DSOV's nummer 10 de bal tegen de rechterpaal.

Twee minuten na die kans op 0-2 leidde Damian Baranowski gevaarlijk balverlies, uit de voorzet werd de bal over het doel van Guido den Ouden geschoten. Daarna zorgden Tyrone Carolina en Rick Gladon weer voor gevaar namens DSOV maar in de 25e minuut was er opeens de domper van de gelijkmaker. De gevaarlijke spits van HSV werd aangespeeld met zijn rug naar de goal maar uit de draai vond hij de linkerbovenhoek. Guido den Ouden had het nakijken.

Net als na de 1-1 in Vijfhuizen was DSOV even de kluts kwijt. Troy Zwanenberg en Rick Gladon incasseerden geel na stevige ingrepen. De ingreep van Rick Gladon leidde tot de vrije trap waaruit na een half uur spelen de 2-1 werd ingekopt. Na een uitstekend begin van de wedstrijd waren de rollen in vijf minuten tijd omgedraaid: van te achtervolgen ploeg werd DSOV het team in de achtervolging.

Precies een minuut mocht HSV zich verheugen in een voorsprong. Meteen vanaf de aftrap ging DSOV vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Tyrone Carolina was op rechts zijn tegenstander te snel af en zijn voorzet leek heel knap door Rick Gladon te worden afgewerkt maar de bal kwam tegen de lat. Gelukkig voor DSOV was spits Bianco Carolina attent en hij werkte de bal alsnog in het doel: 2-2.

In de 38e minuut moest aanvoerder Roy Ouwens geblesseerd van het veld, Tim de Kaper verving hem. De rust brak aan met 2-2. In de 53e minuut kwam Levi Bouckaert in het veld voor Damian Baranowski. Na iets meer dan een uur spelen appelleerde HSV voor een overtreding op de spits maar de scheidsrechter liet doorspelen en Rick Gladon dwong de keeper tot een uitstekende redding ten koste van een corner.

De tweede helft was vooral spannend. Het betere voetbal was van DSOV maar HSV stelde daar veel fysiek tegenover. Ruim zeven minuten extra tijd telde de scheidsrechter bij voor hij nog steeds bij een 2-2 stand affloot. Na de 1-1 in Vijfhuizen betekende dat verlengen omdat uit gescoorde doelpunten niet dubbel telden.

Net als de tweede helft was de verlenging vooral spannend, van goed voetbal was geen sprake. DSOV probeerde wel waar mogelijk om combinerend de aanval te zoeken en het was daarom niet meer dan verdiend dat Rick Gladon na een prima steekpassje alleen op de keeper af kon in de 100e minuut. Koel als een echte topscorer rondde hij af: 2-3. HSV ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg van DSOV nauwelijks de gelegenheid. Na ruim 18 minuten zat ook de tweede verlenging erop en kon het feest voor DSOV en Dave Lange beginnen. Volgend jaar in de derde klasse de derby Zwanenburg-DSOV.

Foto 1: feest, want DSOV gaat naar de derde klasse

Foto 2 (archieffoto): Bianco Carolina scoorde na ruim een halfuur de belangrijke 2-2, Rick Gladon was met twee treffers net als tegen Velsenoord beslissend.