Angelique Gertenbach goed voor twee NK-titels

3 juni 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In Arnhem heeft tafeltennisster Angelique Gertenbach afgelopen weekend twee titels behaald op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. In de hoogste klasse, A- en B-licenties, behaalden zij samen met dubbelpartner Debbie Theunissen te titel om vervolgens ook in de singel het kampioenschap te pakken.

In de finale van de dubbel stond het HTC-duo tegenover rivale Vera van Bohemen en Alice Vos. In een spannende vijf setter ging de titel naar de Hoofddorpers.

In de single wedstrijden stoomde Angelique Gertenbach zonder problemen door naar de finale. Ook hier was Van Bohemen haar tegenstander, die in de laatste ontmoeting nog te sterk was voor Gertenbach. Van Bohemen begon zeer sterk en kwam op een 8-0 voorsprong. De Hoofddorpse had dit blijkbaar nodig om wakker geschud te worden, want ze trok niet alleen de eerste game, maar ook de tweede naar zich toe.

Met 2-0 in games voor kwam de verdedigster uit Nieuwegein echter sterk terug en was er een vijfde game nodig om de wedstrijd te beslissen. Daarin was Gertenbach ontketend en liet niks heel van haar tegenstander en pakte haar tweede NK-titel.

In de categorie Pupillen A kwamen Brent Bakker en dubbelpartner Roel Bogie (Nijmegen) in actie. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, het duo stond immers bovenaan de plaatsingslijst. De rondes tot aan de finale verliepen zonder problemen, maar in de finale was een ingespeeld dubbel van St. Hoger/TSB de tegenstander. Na een ruim verloren eerste game werd er een tandje bijgezet. Met een mooie 3-1 overwinning werd de Nederlandse dubbeltitel bij de jongens pupillen binnengehaald.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie