Van Groningen KIOS eindigt voor' Aad Witteman met 'rode kaart'

3 juni 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Van Groningen KIOS heeft in de laatste wedstrijd van dit seizoen met groot verschil verloren van de ongeslagen kampioen. Opvallend hoogtepunt was de rode kaart voor Aad Witteman die deze dag zijn laatste wedstrijd speelde voor KIOS.

De thuisploeg begon overigens goed, want de Vennepers konden een kwartier lang bijblijven tegen GKV uit Den Haag. Door twee onnodige strafworpen en een afstandschot werd de voorsprong van 2-1 (afstandschoten van Shelley Kool en Patricia Kroon) in enkele minuten omgezet in een 2 - 4 achterstand. Remco Wullems scoorde nog fraai de 3 - 4, maar GKV stoomde door naar de 4 - 8 ruststand (treffer Patricia Kroon).

De afscheidnemende Aad Witteman scoorde vervolgens in de 2e en 15e minuut van afstand maar op dat moment had GKV er al 12 in liggen. Uiteindelijk werd het een kansloze 7 - 13 eindstand (strafworp Max Blom).

De meeste aandacht ging echter nog uit naar de rode kaart die de scheidsrechter, vijf minuten voor tijd, uitdeelde aan Aad Witteman. Hij kreeg deze voor een klein onschuldig lijkend duwtje waardoor de verontwaardiging groot was. De commotie verstomde echter toen bleek dat het een afgesproken actie was tussen de eveneens afscheidnemende coach Imre Kaptein en de scheidsrechter. Aad Witteman kreeg hierdoor zijn verdiende vedettewissel.

Imre Kaptein gaat verder als coach bij het Amstelveense KVA, terwijl Witteman het Amsterdamse Swift onder zijn hoede gaat nemen. De opvolger van Kaptein bij Van Groningen KIOS wordt Gerben Donker, de huidige coach van KIOS 2.