Enterprise keert terug op aarde

3 juni 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In de zalen van CineMeerse verschijnt vandaag de nieuwe bloedstollende actie-thriller van regisseur J.J. Abrams: Star Trek Into Darkness. In deze 3D film wordt de bemanning van de Enterprise teruggeroepen naar de Aarde, waar blijkt dat de Starfleet en alles waar die voor staat, is vernietigd door een onstuitbare bedreiging vanuit hun eigen organisatie.

In een wereld die in crisis verkeert en meer weg heeft van een oorlogsgebied leidt Captain Kirk de klopjacht op de levensgevaarlijke dader, met wie hij nog een persoonlijke rekening te vereffenen heeft. Er volgt een groots strategisch schaakspel op leven en dood. Liefdesrelaties en vriendschappen komen onder druk te staan en offers moeten worden gemaakt voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

Spijt!

Op vrijdag 14 juni houdt CineMeerse een speciale voorpremière van de film Spijt! naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee. Na de film zal de cast en crew op het podium komen en zullen ze vragen van het publiek beantwoorden. Na afloop is er in de foyer een signeersessie waar je het boek kan laten signeren. De avond begint om 18.00 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn.

Jochem (Stefan Collier) heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Timo (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Timo een klassenfeest, waar de band van David, Youssef (Brahim Fouradi), Niels (Gregory Samson) en Nienke (Fabiënne Bergmans) kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera (Dorus Witte), het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te pakken wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem 's avonds niet is thuisgekomen

'Whisky's of the World'

PLEIN 14 houdt op dinsdag 18 juni in samenwerking met CineMeerse een whiskyproeverij met de film Lawless. Bezoekers kunnen 8 whisky's proeven. Thema 'Whisky's of the World'. Whisky's uit 7 landen, bijzondere en voor vele onbekende whisky's, die men doorgaans niet tegenkomt. Er wordt geëindigd met twee mooie bourbon's om bij te komen van de film.

In deze sfeervolle, maar keiharde misdaadfilm van regisseur John Hillcoat en scenarioschrijver Nick Cave besluiten de drie Bondurant-broers (Tom Hardy, Shia LaBoeuf en Jason Clarke) tijdens de drooglegging in de jaren '30 een illegale drankhandel op te zetten, wat al snel tot een zeer succesvolle onderneming uitgroeit met behulp van lokale crimineel Floyd Banner (Gary Oldman). Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van corrupt special agent Rakes (Guy Pearce), die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet. Lawless was opgenomen in de Official Selection van het Cannes Filmfestival 2012, en is gebaseerd op waargebeurde feiten, zoals beschreven in het boek 'The Wettest County' in the World van Matt Bondurant, kleinzoon van Jack Bondurant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie