Team Judo Yushi tot 12 jaar kampioen van Nederland

3 juni 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Het jongensteam van Judo Yushi tot 12 jaar is afgelopen weekend kampioen van Nederland geworden. In het Triavium in Nijmegen won het team de titel na drie spannende wedstrijden. Het team tot 15 jaar werd vijfde.

Het jongensteam had zich geplaatst voor het NK doordat het vorige maand kampioen van Noord-Holland werd. In totaal strijden acht teams op het NK, namelijk de kampioenen van de zeven districten in Nederland en het team dat vorig jaar kampioen van Nederland werd.

In de kwartfinale lootte Judo Yushi het team van Judo Instituut Noord uit Friesland. Het team startte met een 1-0 achterstand, maar daarna wonnen Mats Koolmoes, Lorenzo Dekker en Jelle van der Werff hun wedstrijden. De einduitslag werd 3-2, waardoor het team in de halve finale kon aantreden tegen de getipte favoriet Haaglanden, een sterk combinatieteam. Luca Needham won de lichtste klasse en wederom Lorenzo Dekker en Jelle van der Werff haalden het tweede en derde punt binnen. Ook ditmaal wonnen de Vennepers met 3-2.

Verrassende tegenstander in de finale was het team van Budokai Venlo. Deze judoka's bleken vooral gevaarlijk in de overname, maar het team van Judo Yushi liet zich niet van de wijs brengen en bouwden hun aanvallen steeds goed op. Luca Needham en Kaj Reede wonnen waardoor na twee partijen al een 2-0 voorsprong was opgebouwd. Jelle van der Werff kon het winnende punt binnen halen. Ook de finale werd met 3-2 gewonnen.

Het team van Judo Yushi bestond uit -27 kg: Luca Needham en Sam Reneman, -30 kg: Mats Koolmoes en Kaj Reede, -34 kg: Lorenzo Dekker en Aymen El Moubarik, -38 kg: Jelle van der Werff, en Daan Huisman -42 kg Indy Timmers en Cihan Catal.

Het team tot 15 jaar, al twee titels op hun naam, werd dit keer vijfde van Nederland. De kwartfinale won het team van Steringa/Veenwouden, maar in de halve finale werd verloren van Theo Meijer Sport. Door het uitvallen van een judoka moest worden geschoven met de opstelling. Het team kon daardoor geen vuist maken en verloor deze wedstrijd van Kenamju.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie