Ervaring nekt tennissers TV Badhoevedorp

3 juni 2013 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - Het is de tennissers van Indexus/TV Badhoevedorp niet gelukt zich te handhaven in de landelijk Eredivisie. Afgelopen weekend ging het laatste duel, uit bij TC Eindhoven, verloren. Toch kunnen de heren terugkijken op een uniek en leerzaam tennisjaar op het allerhoogste niveau.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd speelden Badhoevedorpers tegen TC Eindhoven met meervoudig wereldkampioen dubbel Paul Haarhuis in de gelederen. Bas van Bentum pakte de handschoen op en maakte het de voormalig nummer 18 van het mondiale tennis nog knap lastig. De eerste set ging met 6-3 naar Haarhuis, die in de 2e set een versnelling hoger ging spelen en de verwachte winst pakte. Een andere grootheid bij TC Eindhoven is Fernon Wibier die aantrad tegen de sterk spelende Badhoevedorpse linkshander Wouter Kramps. Met een uitslag van 6-4 en 6-2 wist Krampt het de routinier moeilijk te maken. De Badhoevedorpers gingen uiteindelijk met nul punten huiswaarts.

"Wat een prachtige dag. Niet alleen eindelijk lekker tennisweer, maar ook een heerlijke gezellige club in Eindhoven, waar we door aanvoerder Paul Haarhuis zeer hartelijk werden ontvangen", laat teamcaptain Jan van Schaijk weten. "Een betere afsluiting van een mooi seizoen in de Eredivisie kan je je niet voorstellen. De meeste jongens gaan nog wel door, maar als club hebben we ook veel aanstormend toptalent van hoog niveau en zien de toekomst dan ook positief tegemoet. Nu eerst nog even lekker nagenieten."

Toch de club uit Badhoevedorp terugkijken op een bijzonder geslaagd seizoen. Naast een aantal overtuigende winstpartijen van spelers als Bart Cordemeijer, Bas van Bentum en enkele dubbels, wist het team in zeer veel wedstrijden een derde beslissende set af te dwingen. De ervaring en ranking van andere teams maakten daarbij vaak net het verschil.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie