Drie medailles voor Boaz Molenkamp op toestelfinales NK turnen

4 juni 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Het topsportcentrum in Almere was afgelopen weekend het podium voor het NK turnen heren eerste en tweede divisie. Voor SV Pax verschenen er vier turners op de vloer. De beste prestatie werd geleverd door Boaz Molenkamp. Hij ging met twee zilveren en bronzen medaille huiswaarts.

In de meerkampfinale op zaterdag streden Boaz Molenkamp en Stijn Ronner in de categorie instap 2de divisie. De zenuwen leken de heren parten te spelen. Hier en daar werden er wat foutjes gemaakt en turnden beide junioren minder stabiel als in de halve finales. Uiteindelijk werd Boaz Molenkamp 7e en Stijn Ronner 12e.

Mitchel Beijerbacht streed bij de pupillen 1ste divisie en Duncan van der Aar bij de jeugd 1ste divisie om het Nederlands kampioenschap. Ook hier speelden de zenuwen beide junioren parten. Met een 9e plaats voor Mitchel Beijerbracht en een 13e plek voor Duncan van der Aar werd en toch een goede prestatie neergezet.

Op zondag stonden de toestelfinales op het programma en zaten de turners beter in hun vel. Boaz Molenkamp behaalde drie keer het podium. Hij won zilver op de onderdelen vloer en ringen, en een bronzen plak op rekstok.

Verder was er voor Molenkamp een 4e plaats op voltige en 6e op de brug. Stijn Ronner behaalde op voltige en sprong een 6e plek. Mitchel Beijerbacht was goed voor een 4e op vloer, 6e opbrug en 5e op rek. Twee keer een vierde plek voor Duncan van der Aar op de vloer en de voltige.