Scholierenatletiekdag live te volgen op smartphone en computer

9 juni 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Maar liefst 771 leerlingen van 32 basisscholen uit Haarlemmermeer nemen zaterdag 15 juni deel aan de 21e Scholierenatletiekdag. Atletiekvereniging Haarlemmermeer (AVH) organiseert ook dit jaar het evenement dat op de atletiekbaan aan het Arnolduspark in Hoofddorp zal plaatsvinden.

Vanaf 8 uur kunnen de leerlingen uit groep 3 en 4 met elkaar wedijveren in het verspringen, sprinten, balwerpen of kogelstoten en hardlopen. In de loop van de ochtend worden zij gevolgd door de leerlingen van groep 5 en 6, waarna 's middag de groepen 7 en 8 aan de beurt zijn. De prijsuitreikingen voor de diverse leeftijdscategorieën en atletiekonderdelen zullen plaatsvinden om respectievelijk 11.15 uur, 14.15 uur en 17.15 uur.

Nieuw voor de Scholierenatletiekdag is het unieke registratiesysteem, waarin direct alle prestaties van alle deelnemers worden verwerkt en online gezet. In de praktijk betekent dit dat ouders, grootouders en andere belangstellen de verrichtingen van hun favoriet live op hun computer of smartphone kunnen volgen. Daarvoor is de site www.atletiek.nu beschikbaar.

Dankzij een subsidie van het Schipholfonds is atletiekvereniging AVH de trotse bezitter geworden van een elektronisch tijdwaarnemingssysteem, waardoor de resultaten op de loopnummers nauwkeurig kunnen worden geklokt. Tijdens de Scholierenatletiekdag zal er met dit systeem worden proefgedraaid, naast het handmatig bijhouden van de tijden.

Het volledige programma en overige informatie is te vinden op www.atletiekdag.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie